Kenapa Masih Ada Lagi Guru-Guru Belum Dapat Bonus RM1000

Kenapa Masih Ada Lagi Guru-Guru Belum Dapat Bonus RM1000

Daripada Tengku Zulhafizsyam

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera..saya inginmenanyakan..masih ada pejawat awam daripada mana-manakementerian/jabatan masih tidak menerima imbuhan/bonus penjawatawam 2018 yg bernilai RM1000.00 yang sepatutnya kami dapat pada 8Januari 2018..

 

廣告-請繼續往下閱讀

Hal ini kerana semua penjawat awam disekolah kami yang terdiridaripada 57 orang guru dan 8 orang staff sokongan termasuk PembantuPengurusan Murid masih tidak menerima imbuhan tersebut sehinggahari ini..

Sudah kami maklumkan kepada pihak @ANM namun masih tiadatindakan..kami bertanyakan kepada PPD..PPD minta kami bertanyakankepada @jabatanpelajarannegeriselangor ..JPN pula minta kamibertanyakan kepada KPM Kementerian PendidikanMalaysia ..

Begitulah jawapan yang berulang dari KPM ke PPD semula..sepertibiasa yang mengangkat panggilan disesebuah jabatan/kementerian sukatendang menendang seperti bola..

 

bila kami menghubungi pihak JPN mereka berkata tunggu peruntukandari KPM..sedangkan imbuhan untuk kakitangan awam sudahdiperuntukkan semasa bajet 2018 untuk penjawat awam kenapa masihperlu memohon..buat pengetahuan semua kerani kewangan menyediakansegala butiran yang diperlukan oleh ANM selepas sahaja mendapatarahan daripada pihak ANM..

 

Apakah alasan yang hendak diberikan jika tugas diberikandilaksanakan sejurus menerima arahan dari pihak atasan..bagaimananama sekolah kami boleh tercicir dari senarai penerima imbuhanuntuk penjawat awam..kesian kepada guru guru dan staff sokonganyang berkeluarga kerana begitu pasti bonus akan keluar pada 8Januari maka mereka menggunakan duit yang ada untuk urusanpersekolahan anak-anak..belum lagi tugasan sebagai seorang gurudisekolah untuk menghias kelas..cetak lembaran kerja untukmurid..

Tambahanpula saya disekolah cina rata-rata semua guru berbangsacina..tidak lama lagi akan menyambut perayaan Tahun Baru Cina..sayahanya memohon pencerahan dari pihak yang bertanggungjawab..keranadari minggu ke minggu kami dijanjikan dengan janji palsu.

cc to : saya sangat memohon tindakan daripada YAB NajibRazak YB Dato Seri Mahdzir Khalid YBhg Tan Sri Dr AliHamsa Kementerian PendidikanMalaysia @[email protected]or Kementerian KewanganMalaysia untuk menyelesaikan masalah ini sesegera mungkin.